מתכון – שהאורז לא יגלוש


אם בכל פעם (או רק לפעמים) כאשר אתם מכינים אורז אז יש גלישה של מים מהסיר ונמאס לכם לנקות את הכיריים (כי בדיוק סובבתם את הגב לסיר שבדיוק באותו הרגע התחיל לגלוש…), הטיפ הזה הוא בשבילכם.

לאחר שהכנסתם את האורז לסיר עם המים ותיבלתם (זה לא מתכון להכנת אורז, כבר אמרתי?) קחו חמאה (או שמן צמחי) ומרחו בחלק הפנימי של הסיר (כן, על דפנות) בדיוק באזור שמעל קו המים עד הקצה העליון.

התפקיד של שכבת השומן הזו (שכבה דקה תספיק בהחלט) היא למנוע מהמים הרותחים לגלוש וללכלך לכם את הכיריים.

מהיום אין יותר אסונות (לפחות כאלו שקשורים לאורז גולש) במטבח ואפשר להשאיר את האורז ללא השגחה למשך 20 דקות.

בהצלחה.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s