מתכון – אגרול לא מטוגן או דפי אורז במילוי קישואים וגזר



מצגת זאת דורשת JavaScript.

דפי אורז אפשר למצוא בכל סופר באזור של המוצרים האסייתים  (למתחילים מומלץ לקנות את דפי האורז הקטנים).

רמת קושי: קל (לא דורש ידע קודם או מכשירים מיוחדים…)

מילוי: הקפצתי 2 קישואים מגוררים, 2 גזרים מגוררים, בצל יבש קצוץ דק, מלח פלפל, רוטב סויה

אם אתם לא רוצים שהדפים יצאו קשים/ רכים מדי ושלא ידבקו אחד לשני אז:

1. לריכוך הדפים הכינו צלחת/ מחבת/ סיר בגודל הדף ומלאו אותו בכמות של כוס מים פלוס מינוס (פושרים/ קרים) תמיד אפשר להוסיף עוד מים.

2. תמיד תכניסו בכל פעם רק דף אחד לכלי המים

3. כשאתם מוציאים את דף האורז מהאריזה (זהירות הדף שביר) ודאו שהיד שלכם יבשה ושאתם לא מטפטפים מים על שאר הדפים

4. הכינו מגבת עליה תניחו את הדף אחרי שתוציאו אותו מהמים (למה ? המגבת תעזור לכם לגלגל את הדף לצורת אגרול בקלות מבלי להסתבך עם האצבעות הדביקות בנוסף המגבת תספוג את המים העודפים מדף האורז)

כעת, הכינו את המילוי המועדף עליכם (יש באינטרנט המון הצעות) ירקות טריים חתוכים/ חביתה חתוכה עם ירקות/ פירות/ עוף מוקפץ/ ירקות מוקפצים ועוד.

את דף האורז מכניסים לכלי למשך כדקה (אני ממליצה להכניס את היד למים ולבדוק מידי פעם מה מצב הדף, הכי חשוב לא להוציא לפני הזמן כי אז הדף יהיה קשה או לא להשאיר אותו יותר מדי זמן במים כי אז הוא יהיה רך כמו מסטיק…) ומוציאים אותו למגבת שהכנתם מראש.

הניחו כף מהמילוי במרכז הדף והשתמשו במגבת כמו שמשתמשים במחצלת לגלגול סושי (קודם קפלו את הצד שקרוב אליכם, אחר כך פתחו את המגבת וקפלו בעזרתה את הצדדים שוב פתחו את המגבת ולבסוף קפלו את הצד הרחוק יותר כלפיכם)

זהו מוכן (בזמן שאתם מכינים את האגרול, תכניסו למים כבר את הדף הבא …)

אפשר לאכול אותם בצורה הזו, אפשר לטגן או לאדות.

זהירות – מאוד טעים, משביע וממכר ! תכינו הרבה כי נגמר מאוד מהר

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s